En önskedröm om lantbruk

En av mina högsta drömmar har varit att bli lantbrukare i Båstad. Jag växte upp i storstan, om man nu kan kalla Båstad för storstad, men för oss på den tiden var det så. Som stadsunge var det underbart att få komma ut till mormor och morfar ute på landsbygden, någon mil utanför Båstad, och få känna lantluften. Området runt gården bestod av både skog och åkermark, så man fick det bästa av båda världar när man var där. Det var helt enkelt magiskt att åka dit på somrarna, men också vid loven och helger. De hade en gård, men de bedrev inget lantbruk när de var upp i åldrarna. Tidigare hade man dock haft djur på gården, mjölkkor. Senare hade man höns för eget bruk, bara. Men det var där drömmen började för min del. Tänk att få bedriva småskaligt lantbruk på landsbygden och kunna leva på det! För mig var det utan tvekan det enda sättet att kunna bli lycklig på. Idag vet jag såklart bättre. Jag är väldigt nöjd med mitt liv som det är nu, trots att jag aldrig blev lantbrukare. Jag vet ju dock att det aldrig är för sent, men jag känner ändå att det inte är min grej längre. Däremot finns det andra som är födda att göra det! Johan Arnoldsson är en sådan lantbrukare i Båstad. Han är så kunnig, och har mycket erfarenhet av djurhållning och lantbruk. Om jag någonsin får för mig att skaffa en gård, så är det honom jag hade vänt mig till för tips, utan tvekan! Hoppas att detta inlägg kan inspirera er, och kanske inspirerar jag även mig själv nu. Vi får väl se om det blir någon lantbrukarframtid för mig, eller inte!

Du gillar kanske också...